Л.Павлова: България е държава, в която си струва да се инвестира

Общество

31-03-2016, 15:39

Снимка:

МРРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Политическата и икономическа стабилност дават възможност за повишаване на инвестициите в страната, заяви министър Павлова

Усилията на правителството са насочени към укрепването на позицията на България като оазис на политическа и икономическа стабилност на Балканите. Тази стабилност ни дава възможност да повишаваме инвестициите в икономиката, благодарение на което вече отчитаме повишаване на показателите за икономическо развитие и брутния вътрешен продукт. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при връчване на награди на компанията Rеalty World.

Събитието се провежда ежегодно от 2007 г. в различни държави, като за първи път се организира и в България. Поводът за това е стъпването на американската компания за недвижими имоти Realty World българския пазар чрез фирмата Гаранти Коза, която държи правата за Турция, Кипър, а вече и България.

Министър Павлова приветства компанията на българския пазар и изрази подкрепата на правителството към приоритетните инвестиционни проекти, които имат пряко положително влияние върху българската икономика.

Именно в сектора на недвижимите имоти отчитаме значителен ръст в страната, който по показатели връща България в пиковите годините от преди кризата, заяви министър Павлова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството поздрави наградените пратньори като им пожела да разширяват инвестициите си в страната.

България е държава, в която си струва да се инвестира, увери тя присъстващите на церемонията.