Арестуваха сутеньор превърнал апартамент в "Изгрев" в публичен дом

Крими

31-03-2016, 15:19

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Разпитани са и четири жени в качеството им на свидетели и са събрани множество веществени доказателства

Сутеньор от Стара Загора е арестуван в Бургас, съобщиха от полицията. По случая се води разследване от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас. Има и образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 159 А от НК /трафик на хора/. Той е действал в к-кс "Изгрев". Мъжът е заловен при специализирана полицейска операция, в която освен служители от отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване" при ОДМВР - Бургас, се включили служители от сектор "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР – Бургас и служители от Пето Районно управление – Бургас. 
Извършено е претърсване в частен дом, разположен в бл. 181 в к-с "Изгрев" и в лека автомобил "Опел Корса", със старозагорска регистрация. Те са ползвани от 39-годишния И.И. от Стара Загора. Същият е задържан за срок от 24 часа. Разпитани са  и четири жени в качеството им на свидетели и са събрани множество веществени доказателства, свързани с разследваната престъпна дейност.
И.И. е привлечен като обвиняем за това, че от месец август 2015 година до 29.03.2016 г., чрез обещаване, даване и получаване на парични възнаграждения, набрал и многократно при условията на продължавано престъпление, транспортирал четирите жени с цел да бъдат използвани за развратни действия - предоставяне на сексуални услуги на различни лица срещу заплащане. 
Старозагорецът получавал част от стойността на предложените от тях и заплатени от клиентите сексуални услуги, независимо от съгласието им. Установено е, че И.И. системно предоставял помещение за полови сношения и блудствени действия. На  30.03. на И.И. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа" и същият е приведен в бургаския арест. Работата по случая продължава от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас.