И звезди от екрана срещу зелените

Булевард

31-03-2016, 14:17

Снимка:

AMG

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте как зелените разпределят парите от обществените поръчки

Ники Кънчев, Хилда Казасян и Андрей учредиха ДНК

Популярни лица от екрана, съвместно с избрани от тях експерти ще се борят за запазване на националното ДНК чрез неправителствена организация със същата абревиатура.
Движение за национална кауза (ДНК), идеята за което е на телевизионния водещ и продуцент Андрей Арнаудов, ще се бори с неполитически инициативи за стимулиране на раждаемостта и детското здравеопазване, ново отношение към българите зад граница, развитие на регионите чрез преразглеждане на спрени по екологични причини проекти и по други въпроси, които тепърва ще се уточняват.
На специална пресконференция Арнаудов, водещият и журналист Ники Кънчев и певицата Хилда Казасян дадоха само заявка за учредяването на неправителствената организация, което ще се осъществи през май месец.
„Цял живот живея с идеята, че съм националист. Сега започвам нещо важно в моя живот”, заяви Арнаудов, който определи начинанието като „хоби” и „вид мисия” на добре познати лица, които нямат никакво желание да го превръщат в политическо движение.
България винаги е имала някаква национална кауза – Освобождението, обединението на българските земи, за някои хора комунизма, после демокрацията, присъединяването към Запада. От 10 години нямаме кауза, обясни Арнаудов.
„Ние ще изчезнем и това не вълнува хората”, каза още той, визирайки българската нация.
Неправителствените организации имат минусите хората да не знаят кой е в тях и винаги да са против. Новото начинание на Арнаудов решава тези въпроси чрез присъствието на известни личности и каузата „спасение на нашето ДНК”. „Изобщо не се замислям да дам алтернатива на дъщеря ми да остане в България. Това е плашещо”, обясни мотивите да се включи в начинанието певицата Хилда Казасян. Според Казасян „и на ученик е ясно”, че „единственият път извън тинята е туризма” и спирането на проекти „за десетки милиони” по екологични причини е „цинично”.
Преразглеждането на спрените туристически проекти с експертна помощ ще и основната мисия на певицата, която призна, че въпреки категоричното си мнение за „конкретни проекти” най-напред ще се допита до експерти относно тях. Все още не е ясно кои точно ще са тези експерти.
"Не намирам за екология да си поставяш палатките сред нищото и после да чистят с моите данъци", изрази друга позиция Казасян.
Участието на Ники Кънчев ще се отнася до точката с раждаемостта и детското здравеопазване. „Аз съм космополит, а не националист като Андрей”, поясни Кънчев, но уточни, че движението цели да покаже и че хора с различни разбирания могат да са част от него.