Поредно зверство срещу екип на Спешна помощ

Пияни заключиха и блъскаха медици от Перник

Екип на Спешна помощ е бил нападнат в Перник по време на работа. Медиците били заключени в стая и държани насила там. Лекарски екип се отзовал на повикване от тел. 112 на ул. „Благой Гебрев” в бл. 61в Перник за оказване на медицинска помощ на жена. Д-р Каменова, и сестра Коритарова попаднали обаче в компанията на почерпени хора в дома на пациентката и били заключени. Стигнало се до разправии, блъскане и късане на дрехи, но лекарите успели да излязат и да повикат полиция, според шефа на "Бърза помощ" д-р Валери Симеонов,  съобщи zaPernik.com.

От полицията съобщиха, че са се отзовали на място, но не е имало инциденти. Лекарите са повикани при болна пациентка, която е отказала да бъде лекувана и хоспитализирана.

Вероятно тепърва ще се установява какво точно се е случило. По случая вече е изпратен сигнал до Министерството на здравеопазването, които ще направят проверка, каза още доктор Валери Симеонов.

„При влизането в апартамента на пациентката, повикала Бърза помощ, екипът заварил вътре и двама мъже. Тримата били видимо пийнали. От вътрешната страна на вратата нямало дръжка. След като екипът влязъл в жилището, единият от мъжете заключил вратата и прибрал ключа. Тогава другият и жената нападнали лекарката и медицинската сестра.

С мъка медиците успели да се измъкнат от апартамента и уведомили полицията за случилото се. При нападението връхното яке на лекарката било разкъсано, сестрата се отървала с блъскане в стената и раздърпани дрехи. И двете са много стресирани. Още в понеделник информирахме своевременно полицията и по случая се води следствие”.