В Египет обидени на Меси

Искал да пусне бутонките си на търг

Политици, депутати и футболни босове от Египет скочиха срещу Лионел Меси след едно добронамерено изказване от страна на аржентинската звезда.

В интервю за местната телевизия MBC MASR Лео обяви, че ще пусне бутонките си на търг, а събраните пари ще използва за благотворителна дейност в арабската страна.

Абсолютно шокираща беше реакцията на някои местни особи. Явно заради прекалено голямата си гордост, те се засегнаха и приеха на нож изявлението на Меси.

Азми Мегахед, говорител на местната футболна федерация, заяви следното: "Нашите бедни хора не се нуждаят от това. Бутонките са предназначени за работа. Ако е имал намерение да ни унижи, по-добре да си ги сложи на главата или на главите на феновете си. Ние не се нуждаем от тях, не се нуждаем от милост. Нека да си даде бутонките на Аржентина, там е пълно с бедни хора".

Депутатът от египетския пармалент Саид Асанин беше още по-краен: "Ние сме цивилизация от 7000 години и никога не сме били унижавани. Ще те ударя с бутонките ти, Меси!".

В Египет да хвърлиш обувките си по някого е равносилно на обида. Предполага се, че именно поради тази причина египтяните са се засегнали от думите на Лео.