Шефът на СДВР се закани на полицаите, участващи в престъпни дейности

Задържаните не са работили по случаи с дрога

Ще бъдем безкомпромисни към всички полицейски служители, за които има сигнали, че участват в престъпни дейности. Това каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов във връзка със задържаните служители, уличени в разпространение на наркотици, съобщи „Фокус“. Маринов уточни, че познава двамата служители по физиономия, но има 6 000 подчинение и не може да познава всички. „Относно дадения сигнал е оказано пълно съдействие на „Вътрешна сигурност“, както при работата по лицата, така и при тяхното задържане със съответните веществени доказателства“, допълни ст. комисар Маринов.
„Мога да ви кажа, че служителите са най-ниско ниво - охранителни полицаи – единият е работил в „Метрополитен“, а другият в Столично районно управление. Дейността, която са извършвали като полицаи, по никакъв начин не е свързана с противодействие на разпространението и работа по престъпления, свързани с наркотични вещества“, обясни той.
„Към всички такива служители ще бъдем абсолютно безкомпромисни и всички сигнали, които получавам като директор, се докладват по съответния ред“, заяви Маринов.