Петев: Покрай Марселиньо може да има още чужденци

Важното е от малко ситуации да вкарваме голове

Националният селекционер на България Ивайло Петев заяви, че е е възможно да има още чужденци, освен Марселиньо, в редиците на „трикольорите“. Това сподели Петев непосредствено след успех над Македония с 2:0.

„Аз съм доволен от момчетата особено през втората част. През първата бяхме объркани, може би и изморени от пътуването. Доволен съм, това ни дава още по-голямо самочувствие за работата напред“, започна Петев.

„Вижте, футболът е игра на голове. Доста мачове сме играли блестящо, но винаги остава резултатът. Това е футболът - от малко ситуации да отбелязваш голове“, каза още специалистът.

„Това е доста добре. Имаше леко отпускане, умора. Но всички бяха концентрирани. Много е важна тази победа. Аз съм доволен от този цикъл, в който бяхме тези десет дни. Това ще донесе увереност и на нас, и на всички българи“.

„Слабото начало се дължи може би на умората, ние трябва да работим върху това“, добави Петев.

„Ще викаме такива играчи, каквито преценя, че са ни нужни. Играчи, които се представят на ниво и които отговарят на моите виждания. Възможно е от юни да има нови чужденци. Ташчи е в списъка, но може и някой друг. Имаме доста време до тогава. Няма да спра да посещавам мачовете. Преценявам кой е нужен“.

„Най-важно за мен бе себераздаването и концентрацията, които показаха играчите. Радостен съм и доволен, че и днес успяхме да загърбим миналия мач и излязохме да търсим нашите шансове. Във всяка линия и звено има какво да подобряваме. Има какво да се желае. За тези два мача имах две тренировки, а така е трудно да се обхванат всички компоненти. Това не е оправдание, а реалност“, коментира Петев.

„За мен бе важно голяма част да играят от играчите. Тези,които играят редовно, нормално подобряват формата си“.

„Ние нямаме такива звезди, каквито имат топ отборите. Винаги съм оптимист, но тези две победи ме правят още по-голям оптимист“, каза за финал Петев.