Сдружението „С вяра в доброто” търси транспорт за благотворителна великденска инициатива

Животът

29-03-2016, 08:25

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съвместно с „ Holiday Heroes” ще предоставят хранителни продукти на нуждаещи се

За поредна година Сдружение „С вяра в доброто” осигурява празнична великденска трапеза за хора в нужда. Общо 26 самотни възрастни хора, инвалиди и деца от социално слаби семейства ще получат продукти от първа необходимост, за да отбележат подобаващо Възкресението Христово. Тази година благотворителната инициатива се провежда съвместно със софийското сдружение „ Holiday Heroes ”, което предоставя безвъзмездно колбаси, брашна и други хранителни продукти. „Използвам вашия ефир, за да призова бизнесмени или хора, които пътуват от София за Велико Търново, да ни помогнат с транспортирането на тези продукти. Всеки, който има тази възможност, може да звънне на телефон 0877/276-336”, заяви за Общинското радио Лъчезар Любенов, председател на „С вяра в доброто”.
Сдружението е съставено от 19 души – икономисти, електротехници, студенти и ученици, които заедно реализират поредица от благотворителни акции. „Ние сме едно голямо семейство, което се увеличава системно”, коментира още Любенов. Като една задружна фамилия, от „С вяра в доброто” планират да боядисват великденски яйца и да замесят празнични сладки и козунаци с децата от социално слаби семейства. След като ги подготвят, те ще ги занесат на нуждаещите се и самотни възрастни, за да отпразнуват заедно Великден.
Стотици са благотворителните инициативи на доброволците от сдружението. Една от тях е мисията, свързана с художника и уредник Драгомир Драгомиров, който е жител на Велико Търново, но след като става жертва на имотна измама, е принуден да се премести в Горна Оряховица. Драмата на Драгомиров продължава, след като губи родителите си. Бащата на художника е бил виден архитект, проектирал сградите на Полицията и Автогарата в Горна Оряховица. Въпреки това, Драгомиров остава сам и безработен в малка таванска стая в железничарския град. Записва се на курс за болногледачи към Бюрото по труда, където започва курс, по време на който счупва таза си. Напук на неистовите болки, упоритият мъж продължава да ходи на занятия. „Разбрахме за него от социален работник. Господин Драгомиров бе буквално без желание за живот, слаб и изтощен. Искам да благодаря на всички хора, които ни помогнаха да съберем нужните 400 лева, с които да изплатим здравните му осигуровки”, коментира Лъчезар Любенов. Към момента Драгомир Драгомиров е освидетелстван с 90 % нетрудоспособност, след като е минал през ТЕЛК-комисия. „Предприели сме и действия той да получи пенсия. Той всекидневно получава закуски и топла вечеря, записан е към социалната трапезария на отец Зоран”, допълни Любенов. По думите му, с нищо не може да се сравни чувството на окриление, когато видиш усмивка или сълзи на радост в очите на хора, на които си помогнал. „Изключително е, когато върнеш на хората надеждата им за живот и вярата в доброто”, добави в заключение Любенов.