Повдигнаха обвинение за двойното убийство в Ботевград

Крими

28-03-2016, 22:16

Снимка:

btv

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето кой е мъжът, сочен за убиец на двамата братя в Ботевград

Заподозреният е Владимир Пелов – рецидивист, осъждан за грабеж, придружен с убийство

Прокуратурата повдигна обвинение Владимир Пелов, заподозрян за двойното убийство в Ботевград миналия петък.

Припомняме, че заради престъплението се наложи изпращането на жандармерия в местната ромска махала. Пелов е рецидивист, осъждан за грабеж, придружен с убийство. Тогава, както и сега по време на убийството, Пелов е бил извън затвора – под домашен арест.

В събота премиерът Бойко Борисов, без да цитира имена, обяви, че у единия от заподозрените за убийствата в Ботевград е намерено взривно устройство. Той е „криминално проявен, стрелял е по полицаи, по сарафи“, извършвал е грабежи, лежал е в затвора и „в момента е под домашен арест, защото чака трета инстанция за 25-годишна присъда“.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща, каза преди дни пред bTV депутатът от ДПС Александър Методиев – бат' Сали.

Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити.

Двамата братя бяха намерени мъртви в центъра на града, до заведението, в което са работели. По информация на медиите те са застреляни в гръб, от засада. Първо е бил убит единият, вторият се е опитал да избяга, но куршумите са го застигнали. У единия от братята са открити наркотици, а у другия – бухалка.

Местните жители споделят, че преди около 40 дни млад мъж е бил убит на паркинг в града и в интернет имало коментари, че следващите убити ще са братята.

В коментар за медиите след двойното убийство, кметът на Ботевград Иван Гавалюгов призна, че градът има сериозни проблеми със състава на полицейското управление – едва 20-тина души бдят за сигурността. Той обаче увери, че се създава дирекция за обществен ред и сигурност, като се надява с тези мерки да повишим сигурността в града.