Сниман в България сериал с френска премиера (видео)

Булевард

28-03-2016, 18:45

Снимка:

CANAL+

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елза Парини стана проститутка

Деян Донков играе в сериал на Люк Бесон

Зрелищната продукция SECTION ZERO тръгва по френския CANAL+ от 4 април

Зрителите на френската телевизия CANAL+ ще могат да се насладят на истинско телевизионно събитие, фантастичната екшън поредица SECTION ZERO.

Снимките на изключително мащабната продукция започнаха през януари миналата година и продължиха почти осем месеца на различни снимачни площадки в България.

Изоставени български фабрики са сцена на действието в сериала

Осемте серии са произведени за френската телевизия CANAL+, а продуцент е EuropaCorp - една от най-големите продуцентски компании във Франция, чийто мажоритарен собственик и председател на борда на директорите е Люк Бесон.

Оливие Маршал на снимачната площадка

Режисьор на лентата е Оливие Маршал - бивш полицейски инспектор, който се занимава с телевизия от 25 години и е един от най-добрите във Франция. Другите звезди в главни роли са познатите от филмите за Джеймс Бонд Ола Рапас и Чеки Карио, който е снимал и филмите "Ядрото", "Доберман", "Никита", "Хабитат" и др.

Ола Рапас

Сюжетът се развива в бъдещето - през 2042 г. в Европа. Задлъжнели държави се отказват от суверенитета си и мощна финансова групировка - "Прометей" завзема властта и контрола. Сириус е предан полицай, верен на убежденията си, който обаче ще се бори с всички сили да предотврати това.

В интернет вече са на разположение трейлърите на сериала, а в нарочно интервю Оливие Маршал и основните актьори разказват за снимачния процес и впечатленията си от България.
SECTION ZERO - Une série de genre [Les... by CANALPLUS

ТВ продукцията ще представлява осем 52 минутни серии изпълнени с много екшън, насилие и натуралистични сцени типични за стила на продуцента на филма Люк Бесон.

В снимките са участвали над 500 български актьори, статисти и каскадьори, както и технически персонал.

Цветнокожи, азиатци, истински родни скинари, травестити, джуджета и стриптийзьорки са сред екзотичната маса статисти използвани за максимално реалистичният ефект на сцените.

Френският CANAL+ е предплатен телевизионен и сателитен канал, който се излъчва и на испански, немски, полски, скандинавски и италиански език посредством дъщерни телевизионни канали в съответните страни и се смята за основен конкурент на HBO в Европа. Чрез други канали програмата на телевизията се излъчва във Виетнам и Африка.

С новия сериал SECTION ZERO от  CANAL+ целят да се противопоставят на хегемонията на Game of Thrones, чиито шести сезон също започва малко по-късно през април по HBO.