Студенти от ВТУ участваха в Международна правна седмица в белгийския Льовен

Животът

28-03-2016, 17:36

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

85 младежи от 13 вуза са се включили в инициативата

Четирима студенти и един преподавател от Юридическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” участваха в Международна правна седмица в   Льовен, Белгия. Събитието се организира за осма поредна година от Католическия университет в града, съобщи асистентът по конституционно право Христо Орманджиев.
85 младежи от 13 висши учебни заведения са се включили в инициативата, като Великотърновският университет е бил единственият от Източна Европа. По време на престоя студентите са симулирали работата на Европейския парламент. Разделени в екипи, те са правили становища по европейското законодателство и по директивите на Европейския съюз, свързани с правата на потребителите и защитата на личните данни. Българската група е имала организирано посещение в Европарламента и среща в Европейската комисия с Кристалина Георгиева, но заради атентатите на летището в Брюксел те са били отменени.
Възпитаници на Юридическия факултет участват за втори път в Международната правна седмица. Миналата година Университетът е бил представен от петима студенти, подбрани чрез интервю на английски език.