Окончателно, Порше разкри причините за смъртта на Пол Уокър

Дъщерята на актьора съди компанията за обезщетение

На 30 ноември 2013 г., светът загуби един от най-добрите си актьори, хуманист и филантроп, звездата на поредицата „Бързи и яростни“ - Пол Уокър . Феновете на Пол бяха шокирани от новината за смъртта му. 

Около 15:30  Пол си тръгва от благотворително събитие и се насочва към дома си в Porsche Carrera GT. Колата се блъска в бетонен стълб и две дървета на Херкулес стрийт, зона с ограничение на скоростта 45 мили в час (72 km / h), колата избухва в пламъци за секунди. 

Докато светът се опитва да осъзнае преждевременната смърт на актьора, семейството на Пол е в невидение за причината за смъртта му. Неговата дъщеря подава съдебен иск срещу компанията Порше. Досега производителят на автомобила мълчеше по обвиненията, но сега разкриха истинската причина зад смъртта на Пол Уокър. 

След като дъщерята на Пол Уокър заведе дело, обвинявайки Порше за отговорността за смъртта в съда в Калифорния, тя направи сериозни твърдения, че бързият спортен автомобил е имал проблем с управлението.

В своя иск Медоу Рейн Уокър настоява, че смъртта на баща й е следствие от конструктивни недостатъци на фаталното Porsche Carrera GT. Според ищцата немската суперкола имала проблеми със стабилизиращата система и не било изключено Пол Уокър да е загинал от травмите вследствие на слабия силов скелет на купето. В иска се твърди също, че при предварителното обтягане предпазният колан е счупил ребро на актьора и не му е позволил да излезе от автомобила преди избухването на пожара.

От Порше изчакаха резултатите на техническите експертизи и чак сега отговориха на твърденията й, разкривайки истинската причина зад смъртта му.

Компанията твърди, че за фаталната катастрофа вина носи шофьорът на Роджър Родас, които не успял да овладее мощният автомобил. Следователите твърдят, че колата се е движила с 95-100 мили в час, докато във фаталната отсечка ограничението на скоростта е 45 мили.

И това се счита за основната причина за фаталната катастрофа, Порше няма да изплати обезщетение за смъртта на Пол Уокър.

Неговата дъщеря обаче не смята да се откаже, тя ще продължи да води делото срещу немският гигант като твърди, че известна отговорност за автомобилната катастрофа носи и производителя.

Според закона в Калифорния, ако журито констатира, че Уокър е 99% виновен за катастрофата, а Порше имат 1%, вина, то дъщерята Уокър ще получи 1% от обезщетението отсъдено от съда.