Видинският губернатор на ДСБ изоставил Радан Кънев

Момчил Станков преминава в СДС, не е съгласен с опозиционната политика

Видинският губернатор Момчил Станков, назначен на поста областен управител от квотата на ДСБ, напуска партията, съобщава Nbox. Причината е коалиционния разрив между формацията на Радан Кънев и управляващото мнозинство и излизането й в опозиция. Според източници на изданието Станков е взел решение да се присъедини към СДС на Божидар Лукарски.

Самият Станков нямал намерение да напуска поста си, който е пряко зависим от Министерския съвет и премиера Бойко Борисов. Ударът за Кънев и компания е още по-сериозен, тъй като той е и регионален координатор на ДСБ във видинския регион. Станков бе и кандидат на ДСБ в града по време на последните местни избори, където дори се изправи срещу представителя на ДБГ Павел Паунов.

Разцеплението на ДСБ във Видин е пълно, след като през декември зам.-областният управител Зарко Маринов, отново излъчен от формацията, подаде оставка. Като причина тогава бе посочена именно проявата на солидарност с партийния лидер Радан Кънев и излизането му в опозиция. Очакванията в края на 2015 г. бяха, че Станков ще последва заместника си и ще се присъедини към партийния си лидер, но събитията от последните дни показват обратното.