20 роми нападнаха медицински екип във Ветово

Основните претенции и недоволство на близките било забавено обслужване

20 роми нападнаха медицински екип във Ветово. Те изпочупили стъклата на спешния център. Пред камерата на бТВ медицинският фелдшер Николай Николов разказа как в 2 часа през нощта спешният кабинет е щурмуван от група роми. Те носили своя позната, изпаднала в безсъзнание.
"Вместо да натиснат звънеца, направо са започнали да думкат по вратата, счупили са едното стъкло, колегата който е бил тука, е дошъл, те са започнали да викат, да го заплашват. Тук е било пълно, около 20 човека са влезли. Той ги е помолил да излязат навън, послушали са го и докато са били там са продължили да думкат и са счупили и другите две стъкла", добавя Николов.
Основните претенции и недоволство на близките било забавено обслужване. Оказва се обаче, че те подават сигнал към телефон 112 и веднага след това водят жената в спешния център.
"Колегата е имал късмет, защото екипа, който е бил за адреси, не е имал работа и са били тук и тримата. Той е бил в рискова ситуация. Можело е да му налетят и на него", коментира фелдшерът.
Заради счупените стъкла медиците са потърсили съдействие от полицията. Лекарите тук разказват, че са свикнали с подобни ситуации. Само преди около година друг техен колега, също е бил нападнат и успял да се размине само със счупено ребро.