Георги Костов: Оръжията на Коджейков са били незаконни

Ситуацията налагаше използването на допълнителни сили, заяви комисар Младен Маринов

Оръжието, с което стреля Петър Коджейков, е доста старо, каза на извънреден брифинг главният секретар на МВР Георги Костов. В дома на Коджейков е намерено и второ незаконно оръжие. До момента бившият полицай не е дал обяснения. Той бил неадекватен вчера. Настанен е със съпругата си в болница.

"Коджейков е претърпял инсулт и при процеса на възстановяване е започнал да има психични отклонения", заяви главен комисар Костов относно заболяването на барикадиралия се вчера мъж.

Припомняме, че над 20 часа продължи драмата в столицата. Бившият полицай Петър Коджейков се бе барикадирал в дома си, като неподвижната му жена бе там. Преди това той е стрелял по дъщеря си с незаконно притежавано оръжие. Въпреки напрегнатата ситуация и многото преговори драмата завърши благополучно като първо беше изнесена жената на Коджейков, а след това и той.

Главен комисар Георги Костов призна, че в жилището чичото на бившият шеф на НСО Т.Коджейков, е имало второ оръжие, но то не е използвано.

Нямаме информация дали оръжието, което е използвал барикадиралият се в квартал "Стрелбище", е законно, или не е. Не знаем и какъв калибър е то. Това заяви началникът на СДВР главен комисар Младен Маринов.

По думите му органите на реда са се опитали първо да изземат оръжието на Петър Коджейков. "Преценихме, че ситуацията налага използването на допълнителни сили, които да имат специални умени и подготовка за издръжливост. В случая ставаше дума за психично болно лице, което имаше оръжие в себе си", каза още Младен Маринов.