Барети нахлуха в дома на стрелеца от "Стрелбище", изведоха бившия полицай

Крими

27-03-2016, 12:03

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 20 часа продължи акцията. Няма пострадали

Екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма нахлуха в едната част на жилището на барикадиралия се на ул. "Орехова гора" в столичния квартал „Стрелбище“ бивш полицай Петър Коджейков, съобщиха от МВР.

Баретите са влезли с помощта на стълба, през терасата на апартамента, в стаята, където се намира неподвижната съпруга на мъжа. Жената е в безопасност.

Близо 20 часа след началото на акцията, полицията изведе барикадиралия се Петър Коджейков от дома му кв. "Стрелбище"
Драмата с мъжа, който предишния ден около 17 часа стреля по дъщеря си, а след това се затвори в дома си с трудноподвижната си съпруга, се изостри в предиобедните часове в неделя. Мъжът стреля по преговарящите с него да се предаде. Няма пострадали,.

Припомняме, че по-рано днес, мъжът, който е бивш полицай от 4-то районно управление в София откри стрелба срещу полицаите, което направи ситуацията още по-сериозна.

„В хода на преговорите мъжът, който се барикадира в дома си, използва оръжие срещу служител на МВР, което направи нещата по-сериозни. Имаме вече явна агресия. За радост, няма пострадал служител”, заяви директорът на СДВР Младен Маринов.

„Ситуацията се усложнява и от наличието на съпругата на този човек, която е трудноподвижна и е на легло. Към момента няма агресия към нея, но трябва да предприемем всички мерки, за да не допуснем тя да стане жертва”, каза още Младен Маринов.

Психолози от Института на МВР продължиха да преговарят с Коджейков.

„Текат активни преговори с мъжа, който е на 69 години. Той е бивш служител на МВР, имал е законно притежавано оръжие, но го е предал през 2006 година и към момента не притежава законно оръжие”, разказа и главният секретар на МВР Георги Костов.

„Безспорно установихме обаче, че той има най-малко един незаконно притежаван пистолет. През цялата нощ той се движеше с пистолета в жилището. Труден е за комуникация и определено има психически проблеми”, подчерта Костов.

Мястото беше отцепено от полицията, отряд на баретите и СДВР.

Припомняме още, че вчера следобед, мъжът се барикадира в дома си, след като след скандал с дъщеря си - Гергана Коджейкова, стреля два пъти по нея. За щастие куршумите не засегнаха жената и тя успя да избяга и да подаде сигнал на 112. В апартамента, заедно с мъжа, беше останала само съпругата му, която е обездвижена.

Районът веднага беше отцепен от полицията, на място бяха изпратени пожарна и няколко линейки. От МВР поясниха, че опасност за хората в блока няма и затова те не бяха евакуирани. Снощи пристигнаха и тежко въоръжени полицаи от спецзвеното Кобра. От полицията уточниха, че Коджейков не е психично болен, а с крехки нерви и в нестабилно психично състояние.

Операцията на МВР пред дома на бившият полицай продължи през цялата нощ. Психолози разговаряха с него, но така не успяха да го убедят да се предаде.

От полицията съобщиха, че малко след 8 часа тази сутрин, полицаи са успели да влязат в дома му, след което той е открил стрелба по тях.

Излезе информация и, че бившият шеф на НСО е племенник на Коджейков.