Поръчителката Иванка остава в ареста

Крими

25-03-2016, 23:19

Снимка:

в. Стандарт

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

66-годишната поръча смъртта на цялата рода заради наследство

"Кървавата Ваня" наела полицай под прикритие за убийството на всичките си роднини

Иванка Ройдова от Браниполе, която се опита да наеме убиец за цялата си рода, ще остане в ареста. Това реши днес Пловдивският окръжен съд. "Кървавата Ваня", както вече я наричат хората, беше задържана след като се опита да наеме полицай под прикритие, за да се отърве от всички наследници на баща си - милионер в САЩ. 66-годишната жена поискала от "килъра" да отвлече брат й, а след това да убие него и цялото му семейство, в това число и двете внучета. Така, според нея, тя щяла да получи наследството от 4,5 млн. долара, които баща й натрупал зад океана от строителен бизнес и сделки с имоти.

В съда днес стана ясно, че Иванка Ройдова е имала три срещи с предполагаемия наемник. На последната тя му дала 3000 лева, за да подготви шестте убийства. Предоставила му и събраната от нея информация: какъв автомобил кара племенникът й, адреса и местоработата на брат й, съпругата му, сина им и снахата.

Според прокурора Иван Спиров в дома на Иванка в Браниполе е намерен и документът, който брат й трябвало да подпише, след като бъде отвлечен. Според него наследството на Георги Ройдов се предоставя на Недялка Бързакова - жената, която се грижела за богатия старец, който страдал от Алцхаймер преди смъртта си. Посочени били и три банкови сметки, по които да се прехвърлят парите.

"Аз знам точно какво е получил брат ми. Копие от тези документи от фонда има в три екземпляра. Нямам никакво основание да унищожавам брат ми, защото аз не съм наследник на фамилията му. Моята цел беше по законен път да взема част от наследството. Ако сме имали спорове с брат ми, те са били заради информация. Аз знам, че само Недялка Бързакова може да прехвърли бенефициента, защото всичко е под неин контрол. Тя има адвокат, който управлява парите, дори брат ми не знае точно колко са. Но само Бързакова може да направи искане към фонда оттам да й пратят формуляр и тя да прехвърли бенефициента. Аз знам какво точно е получил брат ми. Всички документи са в три екземпляра", заяви Ройдова пред съда, цитирана от вестник "Марица".

Подсъдимата остава в ареста, защото, според прокурора, тя често пътува до САЩ и има опасност да се укрие. Адвокатът й обясни, че Иванка и брат й са водели дела в Америка срещу Недялка Бързакова, защото знаят, че наследството отива при нея. Според дъщерята на обвиняемата гледачката се възползва от болестта на дядо й и го накарала да подпише документ, в който става единствен наследник на цялото му движимо и недвижимо имущество. "Тази жена и до ден днешен управлява наследството на дядо ми. Когато ние разбрахме, започна разговор между майка ми, леля ми и вуйчо ми. Вуйчо ми от своя страна е сключил споразумение с нея и са разпределили завещанието. Майка ми няма мотив да го убива, защото тя не може да притежава фондовете - те се разпределят от Недялка Бързакова, която дори и след смъртта на вуйчо ми нямаше да ги даде на леля ми и майка ми", обясни още Жана.

Според защитата Ройдова платила 3000 лева на агента под прикритие, защото той се е представил за адвокат, който трябвало да проучи как Ройдова да получи част от наследството по законен път. "Прокуратурата представя Ройдова като типичен български злодей, който иска да избие роднините си. Обвинението е достойно за перото на Ги дьо Мопасан, но едно обвинение не може да се крепи само на СРС-та", каза още адвокат Йордан Давчев.

О