Лили Иванова: Никога не съм пушила и не съм пила алкохол

Арт и Стил

25-03-2016, 19:59

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Обожавам сладко, но си го позволявам само преди концерт

 


Никога не съм опитвала алкохол и цигари. Ако дойде някой у дома на гости, предупреждавам го: "Тук алкохол не се сервира". Аз просто не понасям такива неща. Това заяви в интервю за БНТ примата Лили Иванова. Тя сподели още, че не яде въглехидрати, но яде мед всеки ден - за енергия. "Обожавам сладко, но си позволявам шоколад и сладкиши само преди концерт", сподели още звездата на родната музика.

След концерт Лили Иванова винаги държала да остане сама за час. "Имам нужда от това, за да се възстановя. Ванга също ми казваше: Когато си пред публика, многото хора ти вземат от енергията, затова си длъжна, а и ти се иска да се скриеш някъде за половин-един час".

Малко по-рано тя сподели още: Обичам да съм сама. Да си сам и да си самотен са различни неща. Ако не съм сама през по-голямата част от денонощието, аз загивам. Публиката е тази, която ме зарежда. Също и моите музиканти.

Певицата вярва, че всеки човек има определена съдба. "Ванга, когато съм споделяла с нея някакви мои проблеми, все казваше: Пак ще имаш твойте рокли. Не зная какво значеше това. Аз много внимавам за моя имидж, за външния си вид, а навремето това беше трудно - нямаше нищо... Казваше ми още: Не се притеснявай от нищо, ще пееш до края на живота си. Съжалявам, че някои хора трябва да го чуят", сподели Лили.

Двама мъже имат най-голямо значение в живота на певицата: Вторият й съпруг Иван Пеев, от когото научила много неща, но най-вече да уважава всички музиканти, всички хора на изкуството. Другият е Сашо Милев - техен приятел. "Това са хората, които могат да имат претенции върху мене, за моето създаване", каза Лили Иванова.

Не си спомня за какво е похарчила първия си хонорар като певица - 8 лева. Но разказа как на първата си репетиция след пристигането си в София видяла известната тогава изпълнителка Ани Пърмакова. "Тя държи пакетче с бонбонки и си хапва, а аз пари нямам никакви. Казах си: Като порастна и спечеля пари, ще си купя "Теменужки", спомня си примата.

Тя ще излезе с нов репертоар на сцената на НДК на 31 март. Публиката ще чуе за първи път 3 нови песни, както и 5 забравени стари, но с нов аранжимент. Билетите за концерта са разпродадени още преди 2 месеца - само за няколко дни. "Направих си експеримент, пуснахме билетите без никава реклама. И пак свършиха веднага", казва Лили и добавя: "Имах щастието да изпея текстовете на най-великите български поети - Яворов, Вазов, Славейков, Павел Матев, Дамян Дамянов... Винаги съм се стремяла да имам съдържание в музиката си".

Певицата признава, че не разбира от политика и не се стреми към това. "За мен обаче е важно моят народ как живее. Да има пари, да си купи билет и да влезе в залата", каза Лили Иванова и предупреди бъдещите кандидати за президент, че, ако искат тя да участва в предизборните им изяви, трябва да знаят, че тя и музикантите и са много скъпоплатени.