Айвън от Беларус ще пее гол въпреки забраната на "Евровизия"

Правилникът на конкурса изрично забранява участието на диви животни в шоуто

Истинска история в стил "Книга за джунглата" ще се разиграе на сцената на "Евровизия" тази година в Швеция благодарение на творческите идеи на музикалния продуцент Виктор Дробиш. 

Тази година той реши да изненада всички, като предложи на протежето си Александър Иванов,  представляващ Беларус, да излезе на сцената без дрехи, но в компанията на жив вълк. Ако организаторите на конкурса одобрят сценографията, изпълнението на 21-годишният певец ще засенчи дори Кончита Вурст смятат запознати.

Въпреки това, не всичко е толкова просто. В едно от правилата на конкурса се посочва, че на сцената не може да се излиза с животни, особено от дивата природа. Сега Виктор и неговият екип са в активни преговори, за да може това да се случи.

"Наистина има правило на "Евровизия", което забранява на сцената да излязат живи животни. Въпреки това, ние правим всичко възможно, за да бъде одобрено изпълнението. В непосредствена близост до вълчицата, която взехме, постоянно ще има дресьор. Така че хората, на първия ред ще бъдат в безопасност. Няма за какво да се притесняват. Саша се изправи лице в лице с животното и всяка част от тялото му си е на мястото." каза в интервю Дробиш.


Букмейкъри определиха участника с най-голям шанс за победа на "Евровизия"


Още един скандал се завихря около вълкът на сцената. Говори се, че с Александър на сцената няма да излезе истински вълк, а куче от породата Чехословашки вълчак, което изглежда като вълк, но нищо повече.

"Мисля, че почти всеки може да различи куче от вълк. Както се вижда на снимката животното на сцената е вълк" отхвърля обвинението Виктор Дробиш.

Продуцентът също така отбеляза, че изпълнението трябва да се хареса на публиката, но в същото време предупреди, че въпреки факта, че протежето му ще бъде гол на сцената, спектакъл няма да изглежда вулгарно. На зрителите предстои да видят естетически красиво и необичайно изпълнение.