3 530 ученици участваха в «Научи се да караш ски» за 2016 г.

Заместник - министър Асен Марков закри тазгодишното издание на програмата „Научи се да караш ски“

3 530 ученици от 1-ви до 4-ти клас взеха участие в тазгодишното издание на програмата «Научи се да караш ски», която бе закрита официално от заместник-министъра на младежта и спорта Асен Марков в курорта Боровец. ММС  осигури 550 000 лева за успешното провеждане на програмата, която се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката и БФ Ски.
„Искам да благодаря на Българската федерация по ски, защото без нейната организация тази програма нямаше да може да бъде осъществена. Смело мога да заявя, че това е най-усмихнатата програма на министерството“, заяви Асен Марков, който участва и в награждаването на победителите от финалното състезание на последната група ученици, преминали през нея.
Надпреварата се проведе за четвърта поредна година в Боровец.  В нея взеха участие 500 деца от 7 училища в региона, от които бяха наградени първите 6 момичета и 6 момчета. Двамата най-добри състезатели получиха 4-дневна ски ваканция в Банско, а класиралите се от 1-о до 6-о място 2-дневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в Боровец и подаръци от Мтел.
Награди връчиха също генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ски легендата Петър Попангелов, изпълнителният директор на “Бороспорт” Василия Константинова и заместник-председателят на БФ Ски Георги Бобев.
„Време е вече да се появи един нов Петър Попангелов, който да прослави Боровец и България по света”, заяви Бобев, който поздрави победителите и им пожела много спортни успехи, както и да не забравят да карат ски през наближаващата априлска ваканция.
Програмата „Научи се да караш ски” се проведе за 8-ма поредна година. През този период тя успя да допринесе за развитието на белите спортове в България и да научи над 20 000 деца да карат ски.