В подкрепа на Динко: Радвам се, че съм се опитал да защитя България

Животът

25-03-2016, 14:26

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

След разпита той заяви пред медии, че полицаите са се държали много добре с него

Това каза пред медии Динко Вълев, който на територията на Община –Средец наскоро залови с голи ръце група негелани мигранти, разхождайки се с АТВ-то си. Днес той даде обяснения за случилото се в ОДМВР-Бургас. Има и проверка в РПрокуратура-Средец за инцидента. Динко отправи тези думи към нарушителите на българската граница.
След разпита той заяви пред медии, че полицаите са се държали много добре с него. "Свалиха ми показанията. Момчетата бяха много коретни към мен. По никакъв начин не са ме провокирали. Държаха се добре". На въпрос: "Казаха ли ти браво?", младият мъж отговори, че полицаите нямат право да казват "Браво", но ако и те били на негово място и те щели да постъпят по същия начин.
"Гордея се, че съм българин. Радвам се, че съм се опитал да защитя България и себе си, защото, ако беше като онзи адвокат от предаването "Тази сутрин" на бТВ, който физическо не е играл през живота си, щяха сигурно да го изнасилят", каза още Динко. На въпроса ни ще продължи ли да охранява доброволно, той отговри, че ще бъдат сформирани доброволни патрули. "Моето присъствие ще се увеличи по границата. Има момчета от Бургаско, като Голямата Пера /снимката долу/, който ще организира от Бургас, а аз от Ямбол хората и каквото може ще направим". Динко добави, че съгражданите му напълно го подкрепят. Посочи и свой приятел, на име Славчо, който щял да си купи АТВ със заем и ще брани границата. "Видим ли емигранти, ще звъним на 112 и ще ги молим да идват на място. Продължавам само напред, като Кубрат Пулев!"
Докато Динко даваше показания, пред полицията се бяха струпали няколко десетки негови близки, приятели и граждани, дошли да подкрепят Днико. През цялото време те скандираха : "Пуснете Динко! Динко е герой!", "Долу БХК!", "Българи, юнаци!". Мнозина носиха плакати и развяваха българското знаме, пееха "Тиха бял Дунав" и "Шуми Марица".