Борисов: Чакаме бежанци откъм Гърция

Политика

25-03-2016, 14:07

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Там условията са ужасни, мигрантите бягат, а границата е дълга и незащитена

Истинският проблем (с бежанския поток бел.ред.) очаквам да дойде от Гърция. Това призна от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов, който се появи неочаквано в парламента, без да е включен в дневния ред на парламентарния контрол. Той взе думата, за да отговори на отменен от миналата седмица въпрос на Красимир Каракачанов и Явор Хайтов. Те поискаха да разберат какви са резултатите от проведеното учение на българо-гръцката ни граница и каква е готовността на страната ни да посрещне натиска.

"Главната заплаха е от гръцката граница, тя е много дълга и не е защитена", обяви Борисов. Той посочи, че очаква истинският проблем да дойде от Гърция. "В Гърция дори с огромните стотици милиони помощи - над 700 млн. евро те не могат да отчетат нищо свършено реално. В техните лагери условията са ужасяващи. Условията са ужасни и те - (б.р. бежанците) на няколко пъти потеглят", разкри премиерът, цитиран от "Стандарт". Той обяви, че бежанците в Гърция се организират в групи от по 1000-2000 души и така планират да нападнат границата ни.

"Не очаквам изненади от Турция", отбеляза Борисов. "Много внимателно следим границата и всеки нарушител рано или късно ще го задържим", категоричен беше той.

"Констатацията ми е, че в една бедна Македония бежанските лагери са чакълирани, бетонирани, с детски площадки са – с много добри условия. Докато в Гърция, която взема милиони евра – не могат да отчетат нищо и в техните лагери условията са действително ужасяващи, заяви още Борисов.