Феновете на Аякс искат "Амстердам Арена" да се казва "Йохан Кройф"

Спорт

25-03-2016, 12:02

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мишел Платини: Кройф бе най-добрият играч

Сбогом Велики Йохан Кройф!

В Барселона също се чудят дали "Камп Ноу" да не стане "Йохан Кройф"

 

Стадионът на Аякс „Амстердам АренА“ може да бъде прекръстен на „Йохан Кройф АренА“ след смъртта на легендарния футболист. Това обяви заместник-кметът на холандската столица Ерик ван ден Бург.

Както е известно, вчера Кройф почина на 68-годишна възраст от рак на белите дробове. Веднага след това в социалните мрежи се поде кампания стадионът на Аякс да бъде преименуван.

Клубът не може да предприеме такава стъпка, тъй като не притежава самостоятелно съоръжението. Аякс обаче ще срещне подкрепата на местните власти, които са сред съсобствениците на стадиона.

„Дискутирахме въпроса с кмета Еберхард ван дер Лаан и стигнахме до заключението, че трябва да направим всичко възможно това прекръстване да стане факт“, заяви Ван ден Бург.

„Мисля, че имаме подкрепата на 837 000 жители на Амстердам. Имаме и много аргументи, с които да убедим и останалите съсобственици на стадиона“, допълни заместник-кметът.


Идея да бъде сменено името на стадиона на Барселона от "Камп Ноу" от "Йохан Кройф" се роди в социалните мрежи след новината на смъртта на легендарния холандец.

Кройф е с фундаментално значение за развитието на клуба и в тази връзка каталунските фенове поискаха Барса да кръсти стадиона си на клубна легенда по подобие на вечния съперник Реал.

По-рано през тази година от управата на Барса оцениха името на стадиона на 250 милиона евро като част от оферта за нов спонсор.

Припомняме, че каталунците вече преименуваха тренировъчната си база на починалия през 2014 година бивш играч и треньор на клуба - Тито Виланова.