Местан учредява ДОСТ на 10 април, преди това се среща с Давутоглу

Политика

25-03-2016, 11:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За посещението си в Турция е уведомил премиера Борисов

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан ще се срещне с турския премиер Ахмет Давутоглу, който е и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието, следващата седмица, съобщи той на брифинг в НС.  Той ще има срещи и с лидерите на две от най-големите опозиционни партии. Днес сутринта е провел среща с българския премиер Бойко Борисов, за да го уведоми за предстоящите разговори. Така е редно, обясни депутатът и допълни, че ще информира министър-председателят за резултата от срещите и след завръщането си.
Новата партия на бившият председател на ДПС –ДОСТ, ще бъде учредена на 10 април в НДК. Преди около месец Местан създаде инициативен комитет за формирането и. Очакват се 1000 учредители от България, Западна Европа и Турция. Поканени са и чужди дипломати. В устава на бъдещата партия ще бъде записано, че лидерът трябва да се сменя на две години, същото ще важи и за областните координатори.
Местан отново се обяви за построяването на нова джамия в София. Според него не прави чест на столицата на България картината, при която чужди дипломати изпълнявят религиозните си задължения на тротоара пред единствената джамия.
Лютви Местан пък потвърди думите на Бойко Борисов от интервю в началото на седмицата, че при последното си посещение у нас Давутоглу е поискал ГЕРБ и ДПС да управляват заедно, но българският премиер му отвърнал, че това няма как да стане, докато Делян Пеевски е в Движението за права и свободи.