Патриша, Алин, Lubna, Йохана, Ив, Андре, Сабрина ...: дългият списък с изчезнали в Брюксел

Свят

24-03-2016, 22:38

Снимка:

lacapitale.be

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Брюксел: Хиляди се поклониха пред паметта на жертвите

Стотици хора издирват близките си - не вярват на властите, че са мъртви

Стотици хора и днес продължават да издирват близките си след атентатите в Брюксел във вторник сутринта. За семействата и приятелите чакането е непоносима. "При всеки телефонен звън, ние се надяваме ...", казват те и отказват да повярват, че любимите им хора са мъртви.

 

Лубна Лафкари, инструктор фитнес

Лубна е инструктор по фитнес в Андерлехт. Била е в метрото на станция "Малбек" във вторник около 9.15 часа. Семейството й няма новини от нея от вторник сутринта. В сряда името й се появило в официален списък на "жертвите". Но семейството не вярва, че Лубна е мъртва. "Ние не знаем нищо", казва брат й Хамид Башир. "Отидохме в полицията, но не е имало разпознаване до момента."


Патриция Ризо, чиновник в ЕП от Италия

Италианската гражданка Патриция Ризо също липсва. Служителката на европейската администрация е на 48 години и всяка сутрин отива с метрото на работа. Никой не я е виждал от вторник. Роднините й първоначално смятат, че тя е била хоспитализирана в Neder-Over-Heembeek. Но така й не са я намерили сред ранените, които се лекуват там. В сряда сутринта Министерството на външните работи съобщи, че един италиански гражданин най-вероятно е сред жертвите. Родителите на Патриция, обаче, все още се надяват, че ще получат добри новини от друга болница в Брюксел.


Йохана Алтегрим, на 30 г., работи в магазин за чай в Брюксел

Йохана Алтегрим, която всички наричат Ми, е млада шведка, която от 10 години живее в Брюксел. Илюстратор на свободна практика, тя работи и в магазин за чай в центъра на столицата. Във вторник Mи напуска дома си в Етербеек, за да отиде на работа. В 8.55. Както всяка сутрин взима метрото, което минава през "Малбек". Така и не стига до магазина за чай.


Ален Бастен от Басанж

Ален е млада жена на 29 години родом от малкото градче Басанж в Лиеж. Жива ли е? Ранена ли е? Ако е така, колко тежко е състоянието й? Всичко това, семейството й все още не знае.

До ранния следобед в сряда, когато близките й научават, че момичето е "спасено". По-късно обаче информацията е опровергана.


Тимеа и Тиана нямат новини за баща си Ив (Намур)

"Татко е на работа". Това чуват всеки път от майка си Тимеа (5 години) и Тиана (3 години), когато питат за баща си през последните 3 дни. Но малките не са глупави. "Момичетата чуха майка си да плаче на телефона", споделят близките на Ив Сиомбо.

Вече 3 дни семейството няма новини за 27-годишния мъж. Имайки предвид ежедневната му програма, роднините се притесняват, че Ив може да е една от жертвите в метрото. Тревогата нараства с всеки изминал час.

 

Андре Адам, бивш белгийски дипломат

Все още няма новини за бившия белгийски дипломат Андре Адам (79 години). Той и съпругата му Даниел са били на летище "Завентем" във вторник по време на експлозията. Двойката трябвало да пътува за Съединените щати, за Маями.

Съпругата Даниел е била ранен и хоспитализирана в болница в северната част на страната. Но къде е Андре? Дали е бил транспортиран в друга болница? Убит ли е? Но в такъв случай защо не е идентифициран? Джиджи Адам, дъщеря им, го търси непрекъснато.

 

Къде е Сабрина Есмаел Фазал?

Семейството и приятелите на Сабрина Фазал нямат новини от нея от 9 часа сутринта във вторник, когато тя трябва да е била в метрото на спирка "Малбек". "Тя учи в медицинско училище. Пътувала е натам, когато са избухнали бомбите. Тя обикновено пътува с метрото и минава покрай гара "Малбек". Нямаме никакви новини за нея", казва Ализе, най-добрата й приятелка.

Сабрина е на 24 г. и е майка на малко момче на годинка: Хеден. "Тя е висока 1,68 м, има кестенява коса и кафяви очи. Беше решила да си изправя косата. Тя е от френски, белгийски, индонезийски и конгоански произход, но по националност е французойка", обяснява Ализе в случай, че някой види приятелката й.

 

Фабиен Ванстеенкинсте е сред загиналите

"Моят приятел няма новини за майка си Фабиен Ванстеенкинсте. Та е била на летището по време на атаките", това четем в в социалните мрежи. След това стотици приятели пишат непрекъснато с въпрос дали вече има новини. По информация на вестник Nieuwsblad, Фабиен е сред загиналите на летището.

 

Семейството нюйоркчани е изчезнало

Александър и Саша Пинзовски също са в неизвестност от вторник сутринта. Те са брат и сестра, на възраст около 20 г. и живеят в Ню Йорк. Били са в залата за заминаващи на "Завентем" около 8 часа. Оттам телефонирали на семейството си. Трябвало да летят за САЩ малко по-късно след като гостували на баща си, който живее в Холандия.

По време на разговора близките им чули силен взрив и след това - нищо... Баща им е в Брюксел, за да се опита да ги намери и е разпространил съобщение за това в социалните мрежи.

 

Дейвид Диксън

Този 51-годишен компютърен специалист, живеещ в Белгия също е изчезнал. Леля му твърди пред Дейли Телеграф, че той й изпратил SMS, че е "жив и здрав" след експлозията на летището.

Тя се притеснява, че след това той се е качил на метрото, защото така и не е стигнал до работното си място и не се е свързал повече с нея. Приятелите му продължават да обиколят болниците.


Барт Майгъм, 21 г.

Студентът по маркетинг Барт Майгъм, на 21 г., трябвало да лети до САЩ, за да се присъедини към приятелката си, Емили Айзенман. "Той ми писа от влака на път за летището в Брюксел. Той трябваше след това да ми изпратите снимка на бордната си карта, но така и не го направи", каза тя по една от американските телевизии.