Рон от „Хари Потър“ смята, че човек не е стъпвал на луната

Конспиративната комедия разсмива с невероятни ситуации

Червенокосият Рупърт Гринт, който всички знаем като Рон - добродушният приятел и съученик на Хари Потър, израснал пред очите на зрителите вече е на двадесет и осем години и не да остане заложник на известната поредица.

Той се завръща на големия екран във филм в напълно различен стил наречен "Moonwalkers". Сходството между героите му е в това, че в новата комедия той играе не по-малко весел зевзек отколкото в поредицата "Хари Потър".

В новия филм, няма вълшебни пръчки и магически заклинания не искат да слушат, а за да промени реалността може да помогнат само незаконни прахчета, таблетки или трева. В черната комедия Рупърт играе мениджър на рок група от 70-те, които са на върха на измама от световно ниво.

"Moonwalkers" се основава на конспиративната теория, че американците никога не са кацали на Луната. Скептиците твърдят, че за създаването на кадрите с кацането на спътника е помогнал легендарния режисьор Стенли Кубрик.

Самият Гринт признава, че чувства темата на филма много близка. "От както тази мисъл ме завладя смятах, че кацането на Луната е фалшифицирано. Най-много подозрения предизвикваха кадрите с флага на Америка" - каза актьорът. Според Рупърт, след снимките на "Moonwalkers" съмненията му отново се засилили: "Виждал съм лекотата, с която може да създадете сцената с кацането на Луната в студио", цинично каза британската знаменитост.