Терористичните атаки са били планирани за Великден и целта е била атомните централи

Свят

24-03-2016, 12:02

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още издирват вторият заподозрян, Салах Абдеслам поиска екстрадиция във Франция

Терористичните атентати в Брюксел вертоятно са планирани за Великден, но са извършени по-рано заради активните действия на полицията, съобщава TACC, като се позовава на репортаж от телевизионния канал VTM.
Според медията предварителното извършване на атаката е било наложително, след като властите са арестували един от членовете на групата – Салах Абдеслам. По данни на вестник Derniere heure пък целите са били не летището и метрото в белгийската столица, а атомните електроцентрали в страната.
Все още не е известно дали вторият човек, който е придружавал атенатора, който се взриви в метростанция „Молбек“ в белгийската столица, е загинал при експлозията или избягал, пише германското издание Der Spiegel.
Към момента белгийската Прокуратура отказва коментар на информацията. Очаква се е рамките на деня да бъде дадена пресконференция, на която да бъдат разкрити подробностите за хода на разследването на терористичните атентати, при които загинаха 31 души.
Междувременно AFP  предаде, че заподозреният за парижките атентати Салах Абдеслам е поискал да бъде екстрадиран във Франция „колкото може по-скоро“, за да получи присъдата си.
„Салах Абдеслам ми каза, че иска да замине за Франция колкото е възможно по-скоро. Ще помоля следователите да не се противопоставят на заминаването му“, заяви адвокатът Свен Мари.