Монтана на крачка от финал в Суперлигата

Треньорът на монтанци Петър Шопов не си прави илюзии, че в Кърджали ще е тежко

Волейболният Монтана се доближи само на победа от класиране на финала на волейболната Суперлига. Тимът на Петър Шопов се наложи над Арда с 3:0 (25:15, 25:23, 28:26) във втория си домакински мач от полуфиналната серия, който се игра в зала „Младост“.

Така волейболистите на Монтана изпълниха първоначалните си планове за два успеха у дома и поведоха с 2:0 на съперника. Серията се играе до три победи от пет мача. Следващите две срещи са в кърджалийската зала „Арпезос“ на 26 и 27 март.

Домакините започнаха спокойно, със стабилно посрещане, което им даде увереност и напълно надделяха над съперника в първата част, като оставиха Арда на 15 точки. Надмощието им продължи до средата на втория гейм, когато домакините водеха с 18:11. Тогава гостите реализираха шест поредни точки и стопиха изоставането си. След равностойна игра шансът бе на страната на домакините, които успяха да спечелят гейма и да поведат с 2:0.

Истинска битка се получи в третата част, в която имаше оспорвана борба, излязла извън 25-та точка. Арда имаше геймбол при 26:25, но не успя да го оползотвори, а Монтана стигна до успеха след три мач бола.

Треньорът на Монтана Петър Шопов коментира очакванията си за предстоящите мачове в Кърджали, след като неговият тим спечели и двете си домакинства срещу Арда в полуфиналната серия на Суперлигата.

"Не се съмнявам, че в Кърджали ще е тежко. Арда тук игра силно. Това е отбор, който, ако се отпуснеш малко, ти създава проблеми. Имаме равностойни състезатели и искаме всички да са в кондиция, за да можем да ги използваме по всяко време. В серия от поредни мачове сме, затова реших да дам почивка на някои днес. В Кърджали ще много трудно, заради страхотната публика и атмосфера в залата. Надяваме се да приключим серията още там".