От американското посолство предупредиха за опасност от атентат край хотел "Плиска"

Крими

24-03-2016, 09:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сигналът е проверен от МВР, заплаха няма, полицейското присъствие там е засилено

Американското посолство в София е получило информация за опасност за неуточнена автобусна линия или автобусни линии, минаващи в района на хотел „Плиска” на столичния бул.”Цариградско шосе”. Това се посочва в съобщение, публикувано в официален „Фейсбук” профил на консулската служба на Държавния департамент. Американските граждани са посъветвани да избягват района и да използват друг вид транспорт.
От послоството на САЩ казаха лаконично пред bTV: "Не коментираме текущи разследвания". Не стана ясно дали става дума за действия на правоохранителните органи или вътрешна проверка за произхода на нетипично конкретното съобщение.
 Главният секретар на МВР Георги Костов каза пред bTV, че сигналът е проверен. "Няма действителна заплаха за здравето и живота на гражданите", подчерта той.
Костов не каза откъде е дошъл сигналът, но уточни, че не е от посолството.
От около две години хотел "Плиска" всъщност не е хотел, а бизнес център.
Пред него по булеварда минават няколко автобусни линии, сред които 84, която върви до летището и няколко, които свързват района с гарата
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви във "Фейсбук" профила си, че полицейското присъствие в района на бившия хотел е засилено.„ Главният секретар на МВР ме увери, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София. МВР проверява всички сигнали от граждани. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание.”, пише тя в профила си.