Парламентът застрахова депутатите при инфаркт, инсулт, злоумишлени действия от трети лица

Портфейл

23-03-2016, 14:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Избрани са най-евтините оферти, поръчката е за общо 28 682 лв.

Групова застраховка "Живот" на депутатите на стойност общо 28 682 лева е направил парламентът,  става ясно от документите по обявената обществена поръчка, публикувана в страницата на Народното събрание в интернет. Така за всеки от избраниците бюджетът даде по 119 лв.
Всеки от 240-те депутатите е застрахован при смърт от инфаркт, инсулт, катастрофа, както и при смърт от злоумишлени действия от трети лица по време на изпълнение на депутатските им функции.
Ако, недай Боже, тази участ сполети някой от избраниците, близките му ще получат 30 000 лева. Ако депутатът го споходи смърт в следствие на битов инцидент или общо заболяване - семейството му ще получи 15 000 лева.
Депутатите ще вземат по 30 бона и ако заради инфаркт, инсулт или катастрофа се окажат в трайна загуба на работоспособност.
От документите става ясно, че администрацията на парламента е избрала най-евтините оферти за застраховка. Обществената поръчка е обявена в началото на годината, а плащането на застрахователната премия е направено еднократно в края на февруари.