Волен Сидеров ще лъска паметници 100 часа

Лидерът на "Атака" сам избра наказанието си

Чевтърта присъда за хулиганство получи днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Софийският градски съд осъди Сидеров на 9 месеца пробация, както и на 100 часа обществено полезен труд, съобщава bTV.

Наказание в същите размери получи и неговия съпартиец Десислав Чуколов. Двамата са наказани за инцидента с журналист от май 2013 г. Тогава партийният лидер се спречка пред парламента с репортер на телевизия СКАТ. Депутатът беше заснет да обижда и заплашва журналиста, да бута микрофона му и да настоява за извинение за думи на собственика на телевизията Валери Симеонов.

Партийният лидер днес сам избра как да изтърпи наказанието си - той предпочете да чисти паметници. Сидеров коментира, че винаги е участвал в поддръжката на паметниците на културата и това е нещо полезно.

Вчера Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им в продължение на година за инцидента пред клекшопа на бул."Г.С.Раковски" в столицата. Преди това те се признаха за виновни за хулиганство по други две дела - за нахлуването в НАТФИЗ и за осуетяване на тържествата по случай Априлската епопея в Батак през май 2011 г.

В градския съд продължава и делото срещу Волен Сидеров за инцидента на летището във Варна през януари 2014 г. Според прокуратурата лидерът на "Атака" и група негови съпартийци първо са се държали непристойно и обиждали френското аташе Стефани Дюмортие на борда на самолета от София за Варна на 6 януари м.г. Тя направила забележка на депутатите, че говорят на висок тон, след което те започнали да я обиждат, а Сидеров ? искал документите. Напрежението ескалирало на летището, където Сидеров започнал да блъска и да прави опити да удари пътника Димитър Бахнев, който го обидил. Лидерът на "Атака" оказал съпротива и на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали на сигнал за нарушения на летището, а за финал на цялата разправия ударил с юмрук в лицето униформения Костадин Колев, за което също е обвинен.