Ето снимка на тримата заподозрени за взривовете в Брюксел

Двамата в черно са камикадзетата, мъжът в бяло се издирва

Белгийските медии активно разпространяват този кадър от охранителните камери на атакуваното днес от терористи брюкселско летище. Според RTBF двамата мъже в черно са камикадзетата, които са се самовзривили на терминала. Мъжът в бяло се издирва усилено от полицията и армията.

Според фламадския ежедневник HLN снимката е разпространена от федералната полиция. На нея ясно се виждат трима мъже, които бутат колички с багажа си на летището.

Освен това, според La Libre, подробен анализ на кадъра накарал полицията да посочи тримата като основни заподозрени: на изображението и двамата мъже в черно бутат количките с еднакви черни ръкавици само върху лявата ръка, за да прикрият потенциален детонатор.

Междувременно The Daily Mail съобщи, че белгийската полиция е арестувала двама мъже, за които се смята, че са били свързани с днешните терористични актове в столицата на страната.

Двамата са задържани тази сутрин пред северната ЖП гара на Брюксел, намираща се на неколкостотин метра от метростанция „Малбек".

Според РИА Новости заподозрените за терористичните актове са трима и са граждани на Беларус. Медията се позовава на високопоставени служители в правоохранителните органи на Белгия.

„Двама от заподозрените - Иван и Алексей Довбаш са родени в белоруската Гомелска област, а третият - Марат Юнусов е родом от Дагестан, но е получил белоруско гражданство преди няколко години", заявил източникът.

Той също така поясни, че Юнусов, освен белоруско гражданство, е имал и белгийско.