ММС обучава спортните специалисти

Днес се състоя среща със спортната общественост във Враца

Министерството на младежта и спорта стартира поредица от срещи със спортни федерации и клубове, на които, съвместно с Агенцията по заетостта, им представя възможностите за кандидатстване с проекти за обучение и заетост по нейните програми.
Първата презентация се проведе в София, след което заместник-министър Асен Марков и представители на Агенцията посетиха Бургас, а днес се състоя среща със спортната общественост във Враца и кмета на града Калин Каменов.
„Благодаря на Калин Каменов за предоставената възможност за среща между институциите и хората, работещи в сферата на спорта, които могат да се възползват от насърчителните мерки за заетост и обучение,“ заяви заместник-министър Марков.
Разгледани бяха начините за подкрепа на треньорите и специалистите, които работят с подрастващи, и финансовите инструменти, с които да бъде подпомагана тяхната дейност. В срещата участва и директорът на Дирекция Бюро по труда - Враца Маргарита Ангелова. Експертите на Агенцията по заетостта представиха схемите, по които ръководителите на спортни клубове могат да кандидатстват с проекти за осигуряване на стаж и работни места на специалисти, чието заплащане е обезпечено от Бюрото по труда.
Асен Марков и Калин Каменов инспектираха и новата спортна площадка в с. Паволче, чието изграждане финансира Министерството на младежта и спорта по програма за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения. Строително-ремонтните работи на площадката са приключили, остава да бъдат монтирани футболните врати. На проверката присъства и кметът на с. Паволче Емил Василев.