Пресклуб България награди Радослав Янков и Георги Атанасов

Радо Янков заяви,че се чувства герой в поредицата от стартове

Носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков и неговият наставник Георги Атанасов-Джоко получиха наградите на Пресклуб България за спортист и треньор на януари.

През януари сноубордистът продължи победния си ход в същата дисциплина за големия трофей в Бад Гащайн, Австрия, а след това се класира втори в Рогла, Словения. Този успех му донесе 24 гласа от 26 спортни редакции в анкетата на Пресклуб "България” за първия месец на тази година.

Треньорът на сноубордиста Георги Атанасов събра 18 гласа, следван от старши треньора на БК Берое Любомир Минчев /7 гласа/ и старши треньора на ВК Левски жени Радослав Бакърджиев /1 глас/. В началото на април ще се проведе анкетата за март и много е вероятно отново Радослав Янков да излезе начело, тъй като на 6-и март той влезе в историята като първия българин-носител на Световната купа по сноуборд.

"Чувствам се герой, защото това бе поредица от стартове”, каза  чепеларският талант. Той бе категоричен, че неприятната ситуация с липсата на нашия химн по време на церемонията за връчването на Световната купа в паралелния гигантски слалом не е случайност.

"Това беше нарочно”, убеден е българинът, тъй като домакините от Германия няма как да не са знаели кой може да е пръв в генералното класиране и да не са подготвени със записа на "Мила Родино”. Единствено Роланд Фишналер можеше да изправери Радослав Янков, но италианецът изостана с 430 точки след последния старт за сезона в германския курорт Винтерберг, припомни звездата от Чепеларе.

Дали конкурентите завиждат или искрено поздравяват нашия сноубордист? Отговор даде треньорът Г. Атанасов: "Разговарях с доста мои колеги и представители на сноуборда от различни страни и те ми казаха, че 90 % от конкуренцията ни се радва, но догодина никой няма да ни се радва.”