Цветан Цветанов : „Тероризмът цели насаждане на страх и дестабилизация на Европа”

Животът

22-03-2016, 12:19

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще продължи изграждането на ограда по границата ни, увери Цветанов

„Трябва да се преодолее страха, защото целта на тези терористични актове е  именно насаждането на страх и дестабилизирането на Европа. Трябва да призовем всички да бъдат много бдителни на масови мероприятия. Трябва да противодействаме със самообладание в тази тежка ситуация. Поднасям своите съболезнования на всички близки на жертвите.” – това каза във Велико Търново председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод атентатите тази сутрин на летището в Брюксел.

Съвместно заседание ще проведат в четвъртък комисията по вътрешна сигурност и комисията за контрол на службите, коментира още във Велико Търново Цветан Цветанов. В качеството си на председател на първата комисия той уточни, че в срещата ще участват и министрите на отбраната, на вътрешните работи и на финансите. Ще бъдат изслушани и всички представители на специалните служби.

„Правителството полага максимални усилия да отделя средства от републиканския бюджет, за да можем да продължим изграждането на възпиращите съоръжения на българо-турската граница и да се подготвим за евентуални предизвикателства след ограничаване на възможността балканският път да функционира”, коментира Цветанов заплахата над 1 милион бежанци да се насочат към България след споразумението на Европейската комисия с Турция. Председателят на комисията по вътрешна сигурност обясни, че наличието на този документ го прави по-спокоен по отношение на искащите да влязат на територията на Европейския съюз лица. Цветанов изрази надежда, че Турция ще спази обещанието и ще бъде сигурен и прогнозируем партньор.

До няколко седмици ще бъде осигурена линейка за жителите на свищовското село Овча могила, съобщи още във Велико Търново Цветан Цветанов. Той обясни, че обещание за това е получил от здравния министър д-р Петър Москов. Липсата на специализирания транспорт на практика е лишавало от по-спешна здравна помощ живеещите в Овча могила.

Цветанов информира и за създаване на комисия, която да прецени възможността за получаване на лиценз за работа от специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация „Минерални бани” в Полски Тръмбеш. Желание за разкриването й обяви през миналата година ръководството на общината. „Ако тя започне да функционира, ще бъдат разкрити 53 работни места, а хората от областта ще получат по-качествена здравна помощ”, коментира още на празника във Велико Търново депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов.