Десет са жертвите в метрото, поне 11 - на летището

Вижте кадри, публикувани в социалните мрежи от очевидци (сцените не са подходящи за разглеждане от деца)

Експлозията в метрото в белгийската столица е взела десет жертви, съобщава Euronews. От полицията все още не уточняват броя на ранените при взривовете в три от централните станции на метрото в Брюксел.

Все още не е окончателно ясен и броят на загиналите на летището - според белгийски медии те са 11, но според други - 17. Ранените са над 25.

Белгийската полиция е открила на летище "Завентем" няколко колана със закачени на тях взривове, съобщава lacapitale.be. Това потвърдждава първоначалната версия, че става дума за самоубийствен терористичен акт, дело на терористи-камикадзе.

 

 

Междувременно в охраната на Брюксел се включиха и хеликоптери. Евроинституциите са отцепени и достъпът на външни лица е забранен, съобщава кореспондент на "24 часа". Няколко булеварда са затворени от Трафик полиция и по тях е разрешено движението само на полицейски коли. Засилена охрана има и пред американското посолство. Булевардът пред него също е отцепен, а полиция отклонява и пешеходците. Мащабна полицейска операция се провежда в квартала с посолствата.