Български ученици се завръщат благополучно от Брюксел

От пресофиса на Светослав Малинов успокоиха всички родители, учители и директори

"Скъпи родители, учители и директори, на децата, които са на посещение в Брюксел, моля ви запазете спокойствие! Децата вече пътуват към България и слава Богу, всичко с тях е наред!". Това съобщиха от пресофиса на евродепутата Светослав Малинов. Става дума за победителите от годишния конкурс на "Европейско междучасие" - 28 ученици от 23 училища в България.

Евродепутатът Светослав Малинов е бил близо до мястото на експлозията в метростанция "Малбек", това стана ясно от негово включване в ефира на БНТ.

"Става дума за сърцето на европейски квартал. Тепърва хората осъзнават какво е станало, сега се затварят всички метростанции, което говори за начало на спиране на движението. До вечерта градът ще бъде съвсем различен от сутринта", прогнозира той.

"Конференции, посетителски групи, гости... Опасявам се, че абсолютно всичко ще бъде отменено поне за няколко седмици. Явно ще се влезе в ново ниво на сигурност", допълни той.

"Само до преди няколко дни планът беше да летя тази сутрин от Брюксел до София. Случилото се на летището е средновековна варварщина. Обичаме до обявяваме войни на неща, които трудно можеш да посочиш с пръст - на тероризма, на бедността или насилието. Но ако зад тези взривове стоят хора - те имат лица и имена. И предлагам войната да е срещу тях. Мислите и молитвите ми са с близките на загиналите", написа на своя фейсбук профил и евродепутатът Андрей Новаков на своя профил във Фейсбук.

В Брюксел е и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.