Чака ни силен летен сезон: резервациите са с 32% повече

Портфейл

21-03-2016, 20:09

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

България за първи път в центъра на най-голямото руско изложение

Очакваме много силен летен сезон, към момента ранните записвания са с 32% ръст в сравнение с 2015 г. Това каза за „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова, във връзка участието на България в едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – Интурмаркет, което се провежда от 19 до 22 март и предстоящия летен сезон. Министър Ангелкова съобщи, че откриването на изложението е преминало много добре.

„България за първи път бе позиционирана на централно място. Нашият щанд е първият, който се вижда, след влизане на изложението, което е най-голямото в Русия”, уточни Николина Ангелкова.

„Изобщо начинът, по който работим с руската страна и по-специално с ръководителя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, е предпоставка за това да имаме основание за един много добър летен сезон. Срещите, които проведохме на място както с него, така и с представители на регионите и големи тур оператори показват, че към момента ранните записвания са с 32% ръст в сравнение с 2015 г., което е много добро ниво”, обясни министърът на туризма. „Надявам се всичко това да успее да се материализира и лятото да имаме тези числа, които към момента вървят като ранни записвания”, допълни тя.

„Очакваме много добър летен сезон. Много е важно всички представители на туристическия бранш да се фокусират върху качеството на продукта, който предлагаме, за да може всички туристи, които ни посетят това лято да се върнат”, поясни министърът на туризма.

Министърът Ангелкова уточни, че й предстоят срещи по Черноморието – от Резово до Дуранкулак както по отношение на плажовете, така и дискусии с бранша като цяло за предстоящото лято. „Наистина е много важно в момента да се фокусираме върху продукта, който предлагаме. Очакваме един много силен летен сезон”, каза още Николина Ангелкова.