ГЕРБ има готовност за промени в кабинета, но по предложение на премиера

Политика

21-03-2016, 13:57

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Утре Борисов се среща с депутатите, поискали оставките на министрите от ДСБ

"ГЕРБ има готовност за всякакви възможни промени в кабинета, но те се правят по предложение на министър-председателя – човекът, който е дал предложение за структурния и персонален състав на МС в началото на втория си мандат". Това каза по-рано днес в интервю за "Фокус" зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов и припомни, че в ГЕРБ има изграден огромен административен капацитет.

"Ще се съобразим с това, което нашият лидер ще каже, след като направим среща във вторник с народните представители. За мен по-важното е, че ние трябваше да дадем гласност на това, което се случва в България, защото това е политически абсурд – да казваш, че си в управление, да имаш възможност да имаш своите кадри, които да участват в изпълнение на управленската програма на сегашното правителство и същевременно да казваш, че си в опозиция, заяви Цветанов.

Отговорността се носи с доверието, което дадоха българските избиратели на местните избори. Кметовете и общинските съветници, които бяха избрани от ПП ГЕРБ се натоварват с огромна отговорност и в диалог с изпълнителната власт, в диалог със законодателната власт, с народните представителите от съответните многомандатни избирателни райони, можем действително да носим тази отговорност и да продължим напред, категоричен беше Цветанов.

Не сме удовлетворени от начина, по който зам.-министър Филип Гунев представи информацията за изпълнението на съоръжението по границата с Турция, каза още Цветанов във връзка с дебата в Комисията по вътрешен ред и сигурност, на който за изслушване бяха покани цитираният зам.-министър на вътрешните работи и областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас.

Цветанов уточни, че се следи много внимателно случващото се по границите ни, както и строителство на оградата с Турция.

„Не останахме удовлетворени и ще се наложи да направим повторна среща само след седмица”, допълни Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на ръководството на вътрешното министерството, в лицето на министър Румяна Бъчварова, която е представила доклад по темата, с който да могат да се запознаят народните представители.