Прекратиха издирвателната опрация на мястото на авиокатастрофата в Ростов

Свят

20-03-2016, 11:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Авиокомпания Флай Дубай ще плати по $20 000 на близките на загиналите

Приключи издирвателната операция на мястото на самолетната катастрофата в руския Ростов на Дон, предадоха руските медии с позоваване на министъра на транспорта на Русия Максим Соколов.

По думите му, тази вечер ще започнат възстановителните работи на пистата на летището, където вчера сутринта се разби самолет Boeing 737-800 на компанията Flydubai с 62-ма души на борда.

След трагичния инцидент, при който нямаше оцелели, на мястото започнаха работа екипи по издирване на останките на загиналите.

По-рано днес от руското министерство на извънредните ситуации се ангажираха летището да заработи отново в понеделник сутринта.

Припомняме катастрофата стана при опит за кацане в лоши метеорологични условия. Лайнерът е кръжат около два часа и половина над летището и е извършил три опита за кацане преди последния, който се оказа фатален.

Тази сутрин агенция "Новости" съобщи, че екипажът вероятно се е опитвал да улови подходяща посока на вятъра, за да кацне.

Разследващата комисия работи по три основни версии за катастрофата: техническа неизправност, лоши метеорологични условия, грешка на екипажа.

Авиокомпания Флай Дубай ще плати по $20 000 на близките на загиналите, съобщава АП.

Администрацията на Ростов ще отпусне от бюджета си 41 млн. рубли за семействата на загиналите.

Основната хипотеза за инцидента е техническа грешка на пилота и лошите метеорологични условия в руския град.

700 спасители работят на терен на мястото на катастрофата. Според данните в продължение на над два часа "Боинг"-ът се опитвал да се приземи на летището в Ростов на Дон и при втория заход към пистата се е разбил.

При удара със земята е избухнала експлозия и пожар, но той бързо е бил потушен.