Ненчев: Сред бежанците у нас може да има терористи

Основната цел при охраната на границата ни е да не се допускат непроверени хора с вълната от мигранти

Сред бежанците у нас може да има внедрени терористи. Това опасение изрази военният министър Николай Ненчев, цитиран от Нова телевизия. 

 Затова основната цел при охраната на границата ни е да не се допускат непроверени хора с вълната от мигранти, добави министърът. 

 „Безпокойството ми идва от там, че сред бежанците много често има хора, които са внедрени от т.нар. терористични организации, групировки, включително и от ИДИЛ. Много често има и такива, които не са бежанци, а са икономически имигранти. Има и такива, които са криминално проявени”, обясни Николай Ненчев.

През седмицата Ненчев заяви, че е получавал информация за внедряването на представители на различни терористични организации сред бежанците, които влизат в България.

"Ще направим всичко възможно тези хора да бъдат регистрирани. Българските власти трябва да знаят и ще знаят кой влиза в България. Затова и нашите усилия са да покрием т.нар. "зелена граница" и тези хора ако имат намерение да влизат в страната ни, да влизат оттам, от където е необходимо, защото всичко останало е нарушение на националното законодателство", коментира тогава министър Ненчев, цитиран от "Труд".