Почина внезапно Павел Чернев

По неофициална информация инфаркт е причината за смъртта на адвоката

Бившият депутат Павел Чернев е починал внезапно днес.

Според първоначалната информация, той се е почувствал зле в ресторант на столичната ул."Крум Попов", като дошлите на място медици само са констатирали смъртта му.

На този етап случаят не се разглежда от полицията като криминален инцидент.

Юрист по образование, Чернев е роден на 10 юли 1969 г. в столицата. Участва в студентските движения за демокрация и гласност.

По неофициална информация инфаркт е причината за смъртта на адвоката. Той бил в заведението с още един човек, излязъл за малко и внезапно се строполил на земята, съобщи Канал 3.

На мястото е пристигнал медицински екип, който се е опитал да го спаси, но само е констатирал смъртта му.

Пред БНТ лекари посочиха, че става въпрос за белодробна тромбоемболия. Линейката е пристигнала на мястото на шестата минута.

БЛИЦ съобщи, че сигналът за инцидента е подаден в полицията малко преди 17.00 часа днес. Първоначално е съобщено, че трупът е на възрастен мъж. Отбелязва се, че не става въпрос за убийство.

Междувременно в социалните мрежи бивши и настоящи съратници на Чернев изразиха скръбта си от внезапната му загуба. Един от първите беше евродепутатът Ангел Джамбазки. „Повече от 15 години приятелство. За добро или лошо, беше забавно. Беше луд по цялата глава и за още трима. Щяхме да се виждаме днес - утре, да пием по коняк. Явно срещата се отлага. Сбогом. Почивай в мир!”, написа той в социалната мрежа. 

Екипът на Bulgariautre изказва искрени съболезнования към семейството и близките.