Министър Василева: Първо регламент, после забрани за къмпингуване

Новините

18-03-2016, 16:38

Снимка:

снимка, faktor.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Тоталната забрана не може да предшества регламентирането на подобна дейност, твърди екоминистъра

„Моята позиция и тази на ведомството относно дивото къмпингуване е, че е необходимо да има ясен регламент преди да се пристъпи към санкции и забрани и само след като такъв е наличен, след като има определени места за къмпингуване, тогава би могло да се пристъпи с налагане на по-строги изисквания по отношение на санкции и забрани“. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по темата за дивото къмпингуване. 

Днес тя обсъди с кметове от областта възможностите за кандидатстване с проекти по финансовите механизми, управлявани от МОСВ – Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и Националният доверителен екофонд /НДЕФ/.
Домакин на срещата беше кметът на Бургас Димитър Николов.
Василева посочи, че в област Бургас през изминалия програмен период са реализирани 26 проекта за 460 млн. лв. Сред тях са пречиствателните станции в Несебър, Поморие и Созопол; двете системи за отпадъци в Бургас и М.Търново; връзката на Равадиново с пречиствателната станция в Созопол, като предстои довършване на водния цикъл в този град. 
За настоящия програмен период на страната ни се отпускат общо 3 млрд. лв. по европейски програми.