Бургас 2007 поднесе приятна изненада

Шестото място е достойно представяне

Дебютантът при жените „Бургас 2007“ (Бургас) завърши на шесто място в крайното класиране на НВЛ „Демакс+“ за сезон 2015/2016.

„Шестото място за нас е достойно представяне. Все пак направихме абсолютен дебют на най-високо ниво. Имахме шансове да станем и четвърти, но ги пропуснахме. По-важното обаче е дали ще ни има и през следващия сезон”, коментира спортният директор на Бургас 2007 (Бургас)  Георги Делчев, след като отборът приключи участието си.

 На четвъртфиналите бургазлийки срещнаха Казанлък Волей (Казанлък), като първо загубиха гостуването си в Казанлък с 0:2, но впоследствие успяха да запишат победа като домакини с 3:2 и докараха развоя до 1:1 победи. В трета среща от четвъртфиналните плейофи възпитаничките на старши треньора Ваня Соколова отстъпиха като гостенки на Казанлък Волей с 1:3 (17:25, 25:19, 14:25, 14:25) и загубиха серията с 1:2.

 Така те остават на шестото място, което заемаха след края на редовния сезон. При историческия си дебют в елита бургазлийки записаха 7 победи и 9 загуби преди плейофите. Сезонът обаче не свършва за тях. В началото на месец май им предстои участие във финалната четворка за Купата на България.

 „С класирането за финалната четворка поднесохме приятната изненада в турнира и доказахме, че заслужава да ни има. Волейболната общественост в страната вече гледа на нас с друго око, с респект и симпатия.",заяви  Георги Делчев