Алегри спря Ювентисимо да отстрани Байерн

Италианският треньор започна добре и после сгреши тактиката

Масимилиано Алегри спря невероятен Ювентисимо да отстрани Байерн.
Първото полувреме на "Алианц Арена" играчите в бялочерни фланелки бяха буквално извънземни. Голът на Погба и после слалолмът на Алваро и попадението на Куадрадо, който прати Лам с фалшив финт в тъчлинията бе неописуемо. Бе отменен и гол на Мората заради несъществуваща засада. За малко Юве, отново чрез Куадрадо, не поведе  с 3:0. В началото на второто полувреме  Мората изпусна да докара нещата до трети гол за Юве.

И после започнаха мъките предизвикани от страхливата тактика на Алегри. След като в Торино отборът видя какво е да играе в глуха защита,в Мюнхен пак бе направена същата огромна грешка. При това, при резултат 2:0 за Юве.

За капак, уплашеният Гуардиола се съвзе и направи две смени, с които уцели в десетката. На терена влязоха Тиаго Алкантара и Кингсли Коман, които се разписаха за Байерн във важни моменти.

За сметка на това Алегри направи изключително глупави смени като извади Мората и после Куадрадо. Вкара в игра Манджукич, който очевидно психически не можеше да направи нищо срещу бившия си тим Байерн. В главата му стои още спомена, че бе махнат от Гуардиола от "Алианц Арена" заради Левандовски.

Това се показа и в Торино, когато Манджукич и Левандовски се сблъскаха като овни. В Мюнхен така и не се стигна до такъв тип противопоставяне. Просто Манджукич бе изолиран идеално и по - скоро самоизолиран психически.

Жалко за Юве, който през първата част на мача бе Ювентисимо. Отборът приличаше на симфоничен оркестър, в който всички инструменти издаваха красив и точен звук. Симфонията свърши малко след като започна второ полувреме, когато страхливия Алегри буквално върна играчите си да пазят резултата. И вкараха сами вълците Левандовски и Мюлер в кошарата. А разколебаната защита на Байерн бе готова при постоянен натиск да поеме решителния трети гол от страна на Юве.

След като Байерн се спаси буквално в края на редовното време, за Ювентус ще остане утехата да спечели отново скудетото.

А за Гуардиола,преди да отиде в Манчестър Сити, да се опита да донесе Шампионската лига в Мюнхен.

Интересно ще бъде, ако жребият противопостави сегашния тим на Гуардиола Байерн с бъдещия му клуб  Манчестър Сити...