"Живей активно" на 18 март в Бургас

Официалното откриване на спортния празник ще бъде в зала Младост

За поредна година Община Бургас е партньор на кампанията "Живей активно", която ще гостува в морския град този петък /18 март/. Официалното откриване на спортния празник в спортна зала "Младост" ще бъде от 09.00 часа, а стартът на волейболните срещи е в 10.00 часа.
Официалният организатор на инициативата е Българска федерация по волейбол с координатор бившия национал Евгени Иванов, който също ще присъства на събитието в Бургас.
Регламента изготвен от БФВ ще срещне четирите най - добри волейболни ученически отбора в града ни участвали в общинското първенство /класирали се съответно от първо до четвърто място/ на възраст 15-17 години или 8-10 клас. Това са отборите на общинския ни първенец - ПМГ "Акад Н. Обрешков" и на ПГМЕЕ, ГПНЕ "Гьоте" и ПГЕЕ "К. Фотинов".
Тази година "Живей активно" ще обиколи 4-те най-големи градове в България. Инициативата е насочена към подпомагане на усилията на местно и национално ниво за популяризиране на волейбола и стимулиране на активния начин на живот сред подрастващите.