Бургаският университет "се отваря" за чужденците

Общество

16-03-2016, 17:12

Снимка:

btu.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Седем от специалностите ще се водят на английски език

От септември тази година Университет "Проф. Асен Златаров" – Бургас започва обучение на студенти на английски език по седем от утвърдените специалности. Новината съобщи доц. Сотир Сотиров, зам.-ректор на висшето училище.

Студентите – както от Европейския съюз, така и от държави, извън него, ще могат да се обучават на английски език в специалностите "Медицинска сестра", "Здравен мениджмънт", "Технология на водата", "Компютърни системи и технологии", "Мрежови технологии, "Мултимедии и дизайн". Шанс за чуждоезиково обучение имат и желаещите да получат магистърски степени като специалисти по "Технология на водата" и "Анализ и контрол на храните".

Всички тези специалности са обезпечени с квалифицирани преподаватели, уточни доц. Сотиров и припомни, че дипломи от университет "Проф. Асен Златаров" вече имат млади хора от 54 държави, които досега са обучавани по старата система – на български език, след едногодишен курс за овладяването му.

Университетът вече е осигурил и чужди лектори, които ще представят иновациите в съответните области.

От тази година в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България – Бургаския университет "Проф. Асен Златаров", ще реализира прием на студенти по пет нови специалности - "Химични технологии и психология на кризисните ситуации", "Технология на материалите и мениджмънт", "Електроника и автоматизация на възобновяеми енергийни източници", "Техника и технологии в транспорта", "История и психология".

Ректорът на университета - доц. д-р Магдалена Миткова