Терористи стрелят по полицаи в Брюксел

Свят

16-03-2016, 10:22

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Белгийската полиция издирва джихадисти от Ислямска държава, свързани с атентатите в Париж

Белгийската столица Брюксел отново беше вдигната под тревога от терористична заплаха. Започната е антитерористичната операция, свързана с атентатите в Париж от миналия ноември, по време на които 130 души загинаха. Белгийската полиция издирва джихадисти от Ислямска държава, свързани с атентатите.

Антитерористична операция предизвика престрелка между белгийски и френски полицаи и заподозрени в съучастие в атентатите в Париж. Четирима полицаи са ранени, издирват се поне двама въоръжени мъже.

Убит е единият от заподозрените, който е бил въоръжен с автомат. Издирват се други двама, които вероятно се намират в апартамент, обкръжен от полицията. Властите не дават почти никаква информация и помолиха медиите и гражданите да правят същото.

Един от полицаите е тежко ранен, съобщи кореспондентът на БНТ в Брюксел Владислав Велев. Той каза също, че "изглежда един от издирваните вече е неутрализиран".

в съвместна акция на белгийската и френската полиция, около 3 часа следобед в квартала Фуре са започнали да обискират жилищна сграда. От там полицаите са били посрещнати с изстрели.