От Левски ще искат по 25 лева за сектор "А" на "Герена"

Новата трибуна ще бъде за 6 000 души

Цените на билетите за новия Сектор "А" на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъдат по 25 лева. Около тази цена са се обединили членовете на Управителния съвет на Левски. Тя ще бъде два пъти по-висока от тези, които запалянковците плащат, за да гледат мачове на "си­ните" от Сектор "В", пише "Тема Спорт". 25 лева ще е цената на най-хубавите места, но се очаква другите да не паднат под 20 лева за билет.

През този сезон местата на западната трибуна бяха „заковани“ за всички срещи и се търгуваха срещу 12 лева. По 7 лева пък плащат желаещите да наблюдават сблъсъците от сектор "Б", който в последните два мача бе затворен заради наказание. А следващото домакинство срещу Берое на 2 април ще се играе при изцяло закрити врати. Наказанията са заради различни провинения на публиката в два от трите есенни мача с Литекс.

В момента ръководството на Левски прави всичко възможно да открие новата трибуна следващия месец, макар тя да бъде без козирка. За покриването на сектора от клуба ще искат държавна помощ, но все още не е ясно кога и дали ще получат такава.

"Сините" вече са поръчали седалките за Сектор "А". Те трябва да пристигнат до дни и да започне монтирането им, ще са сгъваеми. Капацитетът на съоръжението ще бъде 6000 места. Засега е малко вeроятно то да бъде открито на 9 април, когато Левски приема Ботев (Пловдив). По-вероятно е това да се случи на 23-ти, когато "сините" домакинстват на лидера в класирането Лудогорец.

На „Герена“ се надяват с пускането в експлоатация на сектора да се повиши и посещаемостта. Това е необходимо, защото всички приходи от билети от Сектор "А" ще отиват директно към фирмата изпъл­нител на строежа – в момента Левски не плаща за изграждане­то му.

Шефовете на Левски все още не са взели решение на какви цени да са картите за сектор А на „Герена“. Това предстои да се уточни. Ръководството разчита много и на дългосрочната продажба на скай-боксовете. Именно на най-луксозните места ще се разчита да носят и най-големи приходи. Освен че те ще бъдат с осигурен кетъринг, ще имат връзка и до ВИП ресторант.