Шуменец застава пред съда за блудство и отвличане на 13-годишна германка

Крими

14-03-2016, 18:36

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Момичето живеело в защитено жилище край града

45-годишен мъж от Шумен ще бъде съден за това, че, според обвинението, е отвлякъл малолетна германка и е блудствал с нея.

Тийнейджарката била настанена в защитено жилище в едно от шуменските села. На 29 март 2015 г. 13-годишното момиче излязло на разходка.

Извън селото детето било настигнато от автомобил, в който пътувал подсъдимият Стоян. Той поканил момичето да се качи в колата, управлявана от свидетел по делото, прехвърлил се на задната седалка и започнал да го опипва.

Колата с насилника била засечена от служители на защитеното жилище, които издирвали детето след като установили отсъствието му. Те подгонили похитителя с микробус и чрез светлинни и звукови сигнали се опитали да накарат шофьора на колата с подсъдимия и детето да спре.

Щом колата спряла, момичето се опитало да отиде при хората от защитеното жилище, но било спряно с насочен от подсъдимия пистолет, който разпоредил да се върне обратно в колата, а на шофьора – да продължи.

С пистолет в ръка Стоян седнал отново до момичето. На безлюден път накарал шофьора да излезе от колата и извършил блудствени действия с малолетната германка.

Малко по-късно колата с извършителя на сексуалното насилие и жертвата била спряна за проверка по сигнал на управителя на защитеното жилище.

Стоян бил арестуван, а оръжието – газ-сигнален пистолет, пълнител и един боеприпас, иззети от полицейските служители.

Предстои делото срещу 45-годишния шуменец да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.